Twitter beveger seg vekk frå 140 teikn

Det har skjedd mange endringar på Twitter det siste året. Litt for mykje etter min smak. Det kan virke som Twitter prøver å nærme seg Facebook så mykje at dei er i ferd med å miste sin identitet. På kort tid har det skjedd fleire endringar, bl.a:

  • Feeden er ikkje lenger kronologisk, men filtrert.
  • Favorittknappen blir i større grad brukt som likerknapp.
  • Reklamen har gjort sitt inntog.

Det siste no er at Twitter lausriver seg litt frå 140 teikn ved at du kan kommentere andre sin tweet når du retvitrer. Tidlegare kunne du berre retvitre slik at tweeten til opphavsmann eller kvinne viste på nytt, eller eventuelt retvitre som sitat (på mobil) der du måtte holde deg innanfor 140 teikn. Etter den nye funksjonen kan du gjere dette:

Lykke til Randi                 Den nye funksjonen Twitter kom med tidlegare i veka erstatter sitatfunksjonen. No kan du retvitre andre sin opprinnelige tweet med eigne kommentarar på 140 nye teikn. Det vil seie at det du skriv kjem fram i tillegg til eit embedda bilde av opprinnnelig tweet. Det vil i praksis seie at du kan kommentere ein tweet med ein ny tweet og har slik sett dobbelt tal teikn til rådigheit.

Nokon synes nok funksjonen er ei forbetring, medan andre vil meine det motsette. Så gjenstår det å sjå om dette er starten på at Twitter etterkvart går vekk frå 140 teikn. Kva synes du om den nye funksjonen?

 

Advertisements

2 thoughts on “Twitter beveger seg vekk frå 140 teikn

  1. Interessant! Jeg hadde fått med meg alt unntatt det at feeden ikke lenger er kronologisk, det visste jeg ikke! Håper ikke det blir mer som FB… Jeg slettet FB for tre år siden og har ikke savnet det et sekund.

Kom gjerne med innspel

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s