Juleønske – bedre #sosialemedier

Ei digital kulturreiseTildlegare i desember har eg gjerne skrive om «korleis var sosiale medier i året som gjekk» eller «slik blir trendane neste år». I år skal eg heller lire ut litt frustrasjon om noko av det som er dårlig med dei ulike sosiale nettverka. Dei får for mykje skryt likevel og har absolutt forbedringspotensial. Eg ønsker meg litt bedre tenester til jul.

Facebook kjem til å spamme deg med enno meir reklame neste år. Men dei skal ikkje få kritikk for det , for det er mest di eiga skyld. Slik blir det når du klikker liker. Det irriterer meg at Facebook endå ikkje har på plass ei enkel rutine for at sider med meir enn 200 følgarar enkelt kan byte navn. Eller rettare sagt, funksjonen er nok på plass, men dei ønsker sannsynlegvis å ta betalt for tenesta. Og så bør Facebook finne ei løysing for å overvåke og slå ned på brota på konkurransereglane du ser dagleg. Å sette inn ressursar burde dei ha råd til. Facebook er dessutan direkte dårlige på geolokasjon og endrar alt for ofte på sine algoritmar.

Twitter prøver så mykje å nærme seg Facebook at dei er i ferd med å miste sin identitet. Feeden er ikkje lenger kronolgisk men filtrert, i tillegg har reklamen gjort sitt inntog. Favoritt knappen blir i større grad brukt som liker-knapp . Eg er redd for at det blir verre i 2015. Twitter har alltid vore min favoritt, no er eg ikkje så sikker lenger.

LinkedIn er sørgelig dårlige på mange funksjoner. At dei er håplause på å målrette aktuelle stillingar seier det meste, det er jo ei av hovudoppgåvene deira. Mobilapplikasjonen har mange manglar ved publisering og redigering.

Instagram ser ut til å ha fått ein nedtur, i allefall er det mindre aktivitet i min feed. Kanskje er det fordi dei som velger å ha privat konto ikkje kan delta i #bildekonkurranser. Kor vanskelig kan det vere å få på plass ein funksjon som skiller mellom å dele bildet offentlig eller privat? Dessuten saknar eg ein enkel måte å administrere fleire kontoar frå mobil.

Google + er utruleg nok framleis for spesielt interesserte. Google la til rette for integrering med søk og kommentarar på YouTube, utan at det ser ut til å ha hjelpt dei. Er det nokon som framleis har trua på gigantfloppen?

Foursquare er i motsetning til Facebook gode på geolokasjon. Men eg likte dei betre når dei hadde berre ein applikasjon.

Ello kom som eit friskt protestrop mot Big Data og store aktørar som spammar oss målretta med reklame. Ello døydde dessverre like fort og ser no ut som ein spøkelsesby.

Wonderloop vart hausa opp lenge før Ello, men er slik eg ser det også ein spøkelsesby. Når du kjem inn blir du mest handlingslamma. Kva skal du eigentlig finne på her?

Kva med Pinterest og Vine? Eg veit ikkje for eg kutta dei ut for halvanna år sidan og har ikkje vore frista til å prøve på ny.

Snapchat er moro, men har for dårlig kvalitet på kameraet. Og det er spesielt irriterande med reklame på Snapchat.

 

 

 

 

 

Advertisements

Kom gjerne med innspel

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s