Sjølvskapte «informasjonskriser»

BI

Å bli parodiert er kanskje ikkje alltid like kjekt, men dei fleste tek dette først og fremst med eit smil. Hensikten med ein parodi er å latterliggjere originalen, og då kan det i alvorlige tilfeller sjølvsagt grense til mobbing. Som regel er det ein kjent offentlig person som blir parodiert, men den siste tida har det kome eit par parodier mot kjente merkenamn.

gRANDIOSA

Bye og Rønnings parodi av Pizza Granidosa satte sinnene i kok hos Stabburet. På same måte meiner BI at Charterferber på TV3 misbruker deira merkenamn ved å bruke «BI-guttene». Eg meiner både Stabburet og BI i desse tilfelle ville gjort klokt i å le med parodien og ikkje føle seg mobba eller misbrukt. Ved å reagere skaper dei gjerne si eiga «informasjonskrise». Ofte er det reaksjonen sjølv som blir historia, og då kan det kanskje vere like lurt å la vere å regaere på denne type utfordrande saker. Kva meiner du?

Advertisements

Kom gjerne med innspel

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s